Ekskurzije

Budvanski kraj crnogorksog primorja je karakterističan po tipično mediteranskoj klimi sa blagim zimama i toplim i suvim ljetima. U priobalju koje je zaklonjeno visokim gorskim zaleđem, klimatske prilike su još blaže i prijatnije, te nema velikih temperaturnih promjena, padavina i velike snage vjetra kao što je to moguće u susjednim krajevima.

U svom jedinstvenom reljefu, specifičnom tlu i podneblju rasprostranjena je i bujna vegetacija. Plodovi i ulje čuvenih budvanskih maslinjaka daju posebnu draž morskim specijalitetima, dok vinova loza i zrele smokve dodatno doprinose svakom užitku i potpunom prepuštanju primorskm životu. Obala je najviše ukrašena čempresima, ali tu su i mandarine, limun, pomorandže i nar, dok u parkovima i oko kuća možete zateći neodoljive liandere, mimoze i palme. 

Turističke ture za nezaboravno iskustvo

Svaki dio Budvanske rivijere, i uopšte čitavog Jadrana u sebi krije kako istorijske i kulturološke, tako i prirodne čari koje mnogobrojnim organizovanim turističkim posjetama i ekskurzijama možete lako obići dok ste na odmoru u Vili Prestige.

Budvanska Rivijera – obilazak brodom

Obilazak Budvanske rivijere brodom je savršena prilka obiđete sve najljepše plaže ovog dijela Jadrana. Moći ćete sa mora da vidite kako izgleda Stari Grad, Slovenaska plaža, Bečići i Rafailovići, te čitav dio rivijere sve preko Pržina i Kraljeve plaže do poluostva Sveti Stefan na kom se pravi pauza.

Avantura se potom nastavlja obilaskom ostrva Sveti Nikola, gdje ćete moći da potpuno doživite netaknutu prirodu, vidite ostrvske pećine i divlje plaže jedne od najljepših destinacija Jadrana. U povratku možete obići pećinu kod plaže Mogren plaže Mogren I i Mogren II.

Budvanska rivijera sama po sebi predstalja svojevrstan spomen prirode, sa raskošnim uvalama, netaknutom prirodom i bujnom i raznolikom vegetacijom. Do ponekih od plaža i skrivenih uvala dovješće vas sami mještani koji najbolje poznaju ove krajeve, te će vaša posjeta ovom dijelu Jadrana biti iskustvo koje ćete zasigurno željeti ponoviti.

Manastir Ostrog – Cetinje

Manastir Ostrog predstavlja najveće crnogorsko svetilište. Njegova najspecifičnija karakteristika je to što je uklesan u steni koja nadvisuje oblast koja je pripadala porodici Bjelopavlović, na padinama planine Ostrog nadomak današnjeg Nikšića. Samim tim on je izgrađen u jedinstvenom arhitektonskom stilu.

Njegova istorija počinje 1665. godine, a vezuje se uz ime njegovog osnivača i čudotvorca svetog Vasilija Ostroškog, osobito poštovanog kod Hercegovaca i Crnogoraca, čije mošti se i danas u njemu nalaze. Sam manastir se sastoji iz dva dijela, Gornjeg manastira (u kom se nalazi Crkva Časnog Krsta) i Donjeg manastira (u kom se nalazi Crkva Svete Trojice). Obilazak počinje u jutarnjim časovima u Budvi, te nakon posjete manastiru slijedi obilazak grada Cetinja. U njemu se nalazi Cetinjski Manastir gdje se čuvaju mošti Svetog Petra Cetinjskog.

Kotorski krovovi
Manastir Ostrog

Skadarsko jezero

Kako predstavlja najveći rezervoar slatke vode na Balkanu, Skadarsko jezero čini veoma važan prirodni i istorijski lokalitet za Crnu Goru, a prostire se na površini od 400 km² kroz dvije države, Crnu Goru i Albaniju.

Jezero nudi mongobrojne aktivnosti ljubiteljima prirode:  posmatranje ptica (čak oko 270 vrsta ptica), obilazak plantaža vinove loze gdje se proizvodi najpoznatije crnogorsko vino Vranac, vožnju brodom, gastronomske specijalitete, i još mnogo toga.

Od 1983. godine jezero je postalo Nacionalni park, a od 1995. godine nalazi se i na Svjetskoj listi močvara od međunarodnog značaja (RAMSAR) veoma bogate i raznovrsne flore i faune, zbog koje ćete poželjeti da se barem još nekoliko puta vratite na ovo predivno mjesto.

I sama istorija Skadarskog jezera je široko poznata u Balkanskim krajevima, a o njemu su pjevane i pričane mnoge pjesme i legende. Od 13. vjeka jezero je bilo pod vlašću Turaka, koji su ostali na ovim prostorima u narednih pet vijekova. Krajem 19. vijeka grad Zeta, koji se nalazi na Skadarskom jezeru,  bio je pripojen Albaniji, da bi u 20.vijeku jezero bilo vraćeno crnogorskom vladaru.

Više o legendama, pričama i kulturološkoj istoriji predela Skadarskog jezera imaćete prilike da čujete na organizovanim obilascima koji počinju iz Budve.

Obilazak Boke Kotroske brodom

Cijelodnevni izlet brodom do jednog od najljepših zaliva južne Evrope predstavlja zaista nezaboravno iskustvo. Obiđite Modru Špilju, ostrvo Sveti Đorđe, Gospu od Škrpljela, drevni grad Perasti i grad Kotor sa jednom od najljepših tvrđava u čitavom primorju.

Sama ekskurzija počinje od Budve, gde svi putnici autobusom odlaze do Tivta odakle počinje vožnja jednim od brodića za obilaske. Prvo stajalište je preljepi Herceg Novi, nakon čega se odlazi do jedne od najslikovitijih uvala čitave Boke Kotorske – Žanjica. Na ovoj plaži imaćete priliku da uživate u njenoj netaknutoj prirodi i divljini.

Zatim se obilaze Plava Špilja, Perast i Gospa od Škrpjela da bi se putovanje završilo u samom Kotoru, gradu koji je zahvaljujući svojoj jedinstvenoj arhitekturi uvršten u najznačajnije kulturne spomenike i međunarodna kulturna dobra pod zaštitom UNESKO-a.

Tara – Rafting

Kada se pitate koje je to najuzbuljivije iskustvo koje zasigurno možete doživjeti u svojoj poseti Jadranu, uvek je najbolji izbor rafting jednom od najljepših rijeka ovog podneblja – Tarom. Ova plitka i brza rijeka provešće vas kroz avanturu koji ćete zauvjek pamtiti.

Na raftingu ćete zateći kako veliki broj inostranih turista, tako i veliki broj mještana iz okolnih mjesta i sa primorja koji se u potrazi za uzbudljivim avanturama upute ka ovoj rijeci. Za sam rafting nije Vam potrebno prethodno iskustvo uslijed organizovanih instruktora koji će biti uz Vas.

Ostrvo prekriveno drvecem
Ekskurzije 1

Informacije

O nama
Kontakt
Budva

Sitemap

 Zapratite nas