Plaže 

Po svojoj ljepoti i kvalitetu, plaže Budve spadaju u najviše kategorije Jadrana. Prostiru se na 35 km razuđene obale čuvene Budvanske rivijere i uključuju veliki broj pješčanih uvala, zaklona, rtova i manjih ostrvaca. Svaka od ovih plaža pokazuje neodovljivi šarm te je mnogima samo jedna posjeta ovom dijelu Jadrana nedovoljna da se potpuno prepuste uživanju u svakoj od njih. Iz tog razloga, od mnogih posetilaca ćete čuti da se rado vraćaju kako bi otkrili nove čari Budvanskog kraja.

Harmonija preljepih kupališta i netaknute prirode Budvanske rivijere

Tokom cijele godine Budva je savršena destinacija za odmor i relaksaciju. Zimi imate priliku da doživite mirni ambijent njenih uvala i rtova, dok u prolećnom i ljetnjem periodu ovaj gradić na obali Jadrana postaje mješavina kultura te dobija neodoljivu i posebno veselu notu.

Za Vas smo izvdojli nekoliko plaža koje već godinama u nazad, kako kod turista, tako i kod mještana, zavrijeđuju posebnu pažnju i interesovanje.

Plaza Trsteno

Plaža Trsteno

Nalazi se 9 km od Budve, na severozapadu Budvanske rivijere smještena duboko između dva rta čime je zaštićena od velikih talasa i jakih vjetrova. Dužine je od oko 200 metara finih čestica pijeska granulacije od 1 do 5 mm.

Trsteno predstavlja jednu od najljepših plaža u čitavoj Crnoj Gori, koja je posebno atraktivna i pogodna za najmlađe goste usled njenog položaja. Naime, plićak ove plaže dugačak je oko 50m, te najmlađi posetioci koji još nisu sasvim sigurni u svoje plivačke sposobnosti, imaju priliku da se slobodno kupaju. Takođe, usled bogatog marinskog života i dobrog prstupa sa mora, ova plaža može biti interesantna i za nautičare.

U blizini plaže nalaze se i dva kafe-restorana kao i parking koji je obezbeđen za sve goste plaže.

Plaza Jaz

Plaža Jaz

Nalazi se na udaljenosti od 2,5km zapadno od grada u istoimenom zalivu. Čuveni Jaz je šljunkovita plaža blago lučno zavijena i sastoji se iz dva dijela. Prvi njen dio prostire se na dužini od oko 900m, a drugi dio, dužine od oko 600m, rezervisan je za ljubitelje nudizma.

Zbog svoje ljepote i prirodnih osobenosti, Plaža Jaz predstavlja prirodno dobro Crne Gore I kategorije i jedna je od najatraktivnijih turističkih destinacija Primorja. Takođe je popularna i za sve kampere, jer se u njenom zaleđu nalazi upravo jedan od najvećih auto kampova u Crnoj Gori.

 

Plaza Mogren

Plaža Mogren

Na zapadnoj periferijij grada nedaleko od hotela Avala, dužine od 350m Strenovitim grebenom podeljena je na dva dijela pjeskovite plaže. Najlakši prilaz do ovih plaža je pješčanom stazom iz pravca Starog grada koji se nalazi na udaljenosti od svega 150m.

Prirodne osobenosti Mogrena, ovu plažu svrstavaju među najatraktivnije i najposjećenije plaže sa pijeskom srednje granulacije i na kopnu i u vodi, savršenom osunčanošću i izloženošću toplom južnom vjetru.

Ime je dobila po španskom morelovcu Mogriniju koji je se u brodolomu zatekao na jednoj od ove dvije plaže, te podigao crkvu Sv. Antonu čiji se ostaci nalaze na plaži Mogren II.

Premda se sam ulaz na plažu plaća, tokom čitave sezone ona je izuzetne posjećenosti, sa posebnim interesovanjem mladih ljudi.

Plaza Becici

Plaža Bečići

Smatra se za jednu od najljepših i najvećih plaža južnog Jadrana, osvojivši 1935. godine u Parizu Grand prix nagradu za naljepšu plažu u Evropi te godine. Kako je smještena kraj nekoliko turističkih centara, ona je potpuno opremljena svim pratećim sadržajima, te je pogodna kako za rekreaciju, odmor i druženje, tako i za sve sportske aktivnosti.  

Ova plaža je druga po veličini u čitavoj Crnoj Gori i prostire se od rta Zavala do plaže Kamenovo na dužini od 1950m finog pijeska. Kako se sve plaže Budvanske rivijere, kao svojevrsni spomenici prirode, nalaze pod posebnm režimom zaštite, turistima su na ovoj plaži obezbjeđene sve pogodnosti da potpuno uživaju u čarima njene netaknute prirode.

Drobni pijesak

Drobni pijesak

Jedna je od najljepših malih plaža u blizini grada Budve, u južnom smjeru ka Petrovcu na moru. Ova plaža, duga svega 250m, poput nekoliko sličnih plaža koje su se na ovom terenu formirale jedna za drugom u brojnim malim uvalama, pristupačna je samo sa mora.

Ono što joj daje posebnu čar i svrstava je među omiljene za mještane, je upravo njeno zaleđe obraslo maslinjacima i makijama, kao i njen pijesak žuto-bijele boje što moru daje specifičnu boju. Na njoj se nalazi i izvor svježe vode koja ovaj dio čini još prijatnijim.

Slovenska plaža

Svojevrsno je budvansko obeležje. Ova kombinovano pješčana i šljunkovita plaža prostire se od zidina starog grada do brda Košljun koje se nalazi na samom ulasku u Budvu iz Bečića ukupne dužine oko 1600 m. Osobena je po pješčanom sprudu koji je povezuje sa ostrvom Sv. Nikola.
Ova plaža, koja se nekada zvala Podnopolje, kupalištem je proglašena još davne 1920. godine, a ime po kom je i dan danas poznata nadjenuli su joj Česi koji su ljetovali u Budvi 1935. godine. Iznad same plaže čitavom njenom dužinom prostire se čuveno i najveće budvansko šetalište.

Slovenska plaza

Plaža Kamenovo i plaža Pržno

Male plaže između Bečića i Miloćera sa najljepšim zalascima Sunca. Nalaze se neposredno pored Jadranske magistrale i lako su pristupačne turistima. 

Plaža Kamenovo smještena je između Bečića i Pržnog u pravcu ka Perazića Dolu i prva je u nizu od oko 16-tak manjih, atraktivnih plaža Budvanske rivijere. Njena obala i morsko dno su pjeskoviti što kristalno čistoj vodi daje neobičan, ponekad tirkizni, ponekad azurni ton. Dok joj njena jugoistočna orijentacija obezbjeđuje veliku osnunčanost.

Pržino se nalazi se kraj istoimenog, tipično primorskog naselja, što samoj plaži daje jedinstvenu draž. Ona se proteže na dužini od svega 260m i kombinacija je pješčane i stjenovite plaže u čijem se zaleđu prostiru maslinjaci izuzetne vrijednosti, zbog kojih je cijeli lokalitet na spisku zastićenih prirodnih rezervata.

Plaza Przno

Kraljičina plaža

Ime je dobila upravo po tome što je bila omiljena plaža same kraljice Marije Karađorđević, čija se rezidencija nalazi u njenoj neposrednoj blizini. Smještena je u jednom od slikovitih zaliva između Pržina i Svetog Stefana, a njena ljepota se ogleda u bistroj vodi i čempresima i maslinama koji se nalaze u njenom u zaleđu. 

Plaža se prostire na dužini od svega 120m finog peska granulacije od 1 do 6mm, te se vojom atraktivnošću uklapa u ambijent Miločerske plaže u blizini koje se i nalazi.

Kraljicina plaza

Plaža Sveti Stefan

Predstavlja po mnogima najatraktivnije mesto na duž cele obale Jadrana. Ovo bivše ribarsko selo je prije svega oko pola veka pretvoreno u grad – hotel, te se od njega napravilo preljepo turističko mesto u kom čak i najveće svetske filmske i estradne zvijezde vole da provode svoje vrijeme.

Na ovom mjestu nalazi se tombolo, veoma rijetka pojava u svijetu, koja predstavlja pješčanu prevlaku koja obalu povjezuje sa hridi na kom se i nalazi Sveti Stefan. Sa obe strane ovog tombola prostru se pjeskovite plaže karakteristične crvene boje finog pjeska. 

Na Svetom Stefanu smještene su tri manje crkve: crkva Aleksandra Nevskog, crkva Sveti Stefan, po kojoj poluostrvo nosi ime i na poslijetku najmanja, posvećenja Preobraženju, smještena na samom ulazu u gradić.

Plaza Sveti Stefan

Ričardova glava

Je plaža koja je osobena po tome što se nalazi upravo pod samim zidinama Starog grada. Duga je svega 100m, a svoje ime dobila je po čuvenom holivudskom glumcu stare garde Ričardu Vidmarku koji je 1963. godine baš na ovoj plaži snimao film ,,Dugi brodovi“.

Stariji mještani ovu plažu pamte po sasvim drugom, a davno zaboravljenom imenu – Brijeg od Budve. Danas je ova plaža tokom ljetnje sezone popularno sastajalište mladih, dok na jesen i zimi u njenom prijatnom suncu uživaju mnogi posjetioci grada.

Ricardova glava
More i kamena litica sa drvecem
Plaže 1

Informacije

O nama
Kontakt
Budva

Sitemap

 Zapratite nas